Splošni pogoji in navodila za nakup

1. SPLOŠNO
V nadaljevanju vam predstavljamo Splošne pogoje poslovanja podjetja Kron IT d.o.o.
Pogoji veljajo za vse kupce, partnerje in ostale poslovne stranke, razen če to v medsebojni pogodbi ni drugače določeno.
Vsak poslovni partner oz kupec na zahtevo lahko prejme kopijo "SPLOŠNIH POGOJEV POSLOVANJA" v pisni obliki, sicer pa so pogoji objavljeni na spletni strani splošni pogoji . Izgovora stranke, da ne pozna "SPLOŠNIH POGOJEV POSLOVANJA", ne upoštevamo.

2. PONUDBA
Ponujamo izdelke, ki so lahko ukinjeni modeli, modeli z manjšimi praskami ali rabljeni. Ponudba je takšna kot je predstavljena na internetnih straneh. Naša ponudba je neobvezujoča. Manjša odstopanja in tehnični popravki pri ponudbi so močni. Podrobnejši tehnični podatki in fizični izgled artiklov je močen preko e-pošte, telefona ali osebno v trgovini.
Katalog izdelkov se zvišuje z novo ponudbo in zničuje s prodanimi artikli. Ponudba velja do razprodaje zalog. Cene v ponudbi veljajo za gotovinsko plačilo.

3. NAKUP
Slike, specifikacije in cene na naši internetni strani so simbolične in informativne. Nakup oz. naročilo prodajnih artiklov se lahko vrši osebno v trgovini, preko telefona ali e-pošte. Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Kupec, ki vrši nakup na daljavo preko telefona ali e-pošte je seznanjen z izgledom in stanjen naročenega blaga. Za naročilo se šteje rezervacija preko telefona ali e-pošte, za nakup pa po plačilu predračuna.

4. NAROČILO V SPLETNI TRGOVINI
Kupec lahko naroči izdelke na spletni strani pod naslednjimi navodili:

1. izdelke na spletni strani najprej dodamo v košarico s klikom na gumb"v košarico",
2. s klikom na "Moja košarica" je omogočen pregled vseh izdelkov, ki jih nameravate naročiti
3. s klikom na gumb "Na blagajno" (na vrhu strani) ali na gumb "zaključi naročilo" (v košarici) pristopite k nakupu

Primer nakupa kot gost:
1. korak nakupa 1: označite če čelite izdelek kupiti kot kot oz. se čelite registrirati (registracija ni pogoj za nakup)
2. korak nakupa 2: vpišite podatke za račun
3. korak nakupa 3: vpišite podatke za dostavo
4. korak nakupa 4: izberite način dostave
5. korak nakupa 5: izberite način plačila
6. korak nakupa 6: pregled naročila in potrditev

Tehnološka sredstva, ki omogočajo prepoznavanje in popravljanje napak pred oddajo naročila
Pred oddajo naročila je uporabniku (kupcu) omogočeno, da s takojšnjim učinkom, enostavno in brez tečav:
- vidi in pregleda, katere izdelke je dodal v košarico
- vidi in pregleda način dostave
- vidi in pregleda način plačila
- vidi pregleda ceno posameznega izdelka ter skupno ceno celotne izbrane količine tega izdelka
- vidi in pregleda skupno ceno za vse izdelke z DDV-jem in dostavo
- odda komentar v zvezi z naročilom
- se lahko vrne v košarico, kjer lahko odstrani izbrane izdelke, ki jih ne čeli kupiti, iz nakupovalne košarice ali spremeni količino

Opravljeno naročilo
Po potrjenem naročilu boste dobili še potrditev na vašo e-pošto. V kolikor ste označili osebni prevzem pridete lahko izdelek iskat, v nasprotnem primeru vam ga pošljemo po pošti, ko je le-ta plačan, razen v primeru, če ste izbrali plačilo po povzetju.

5. PLAČILO
Vse cene v ponudbi so z vključenim 22% DDV in s izračene v EUR. Količina nakupa ni omejena. Način plačila je lahko 100% brezobrestni avans, s kreditno ali bančno kartico ali kreditom.

Do celotnega plačila so prodajni artikli v lasti podjetja Kron IT d.o.o.

6. NAČIN DOBAVE
Artikle, ki so na zalogi je močno prevzeti takoj oz. po dogovoru. Kar ni na zalogi oz. v kolikem času je dobavljivo je navedeno pri posameznem artiklu. Stroški poštnine so različni glede na samo specifikacijo in tečo artikla in so navedeni pri nakupu oz. tukaj. če jih pošljemo po dostavni slučbi je prevzem močen v roku 24h po celi Sloveniji. Stroške dostave nosi kupec po ceniku dostavne slučbe, če vrednost blaga ne doseče 400 eur oz. nosi podjetje Kron IT d.o.o.. če je vrednost nakupa več kot 400 eur. Vrednost pošiljke je navedena dostavni slučbi. Tako v primeru poškodovanja pošiljke med prevozom podjetje Kron IT d.o.o. ne odgovarja za nastalo škodo.

7. GARANCIJA
Garancija za prodajne artikle velja 1 leto, 6 mesecev ali 1 mesec in to je pri vsakem artiklu tudi označeno. Garancija NE velja za porabniške artikle (baterije, polnila,...), za artikle ki imajo odstranjeno garancijsko ali licenčno nalepko, za električne udare (strela, prenapetost,...) in za mehanske poškodbe (razpoke, zlome,...). Stroške poštnine pri uveljavljanju garancije nosi Kron IT d.o.o. preko dostavne slučbe TNT, GLS in Vrat do Vrat. V primeru, da garancija ni uveljavljena nosi vse stroške s poštnino in servisa kupec. če je blago nepopravljivo in za njo velja garancija se izdelek zamenja oz. se kupcu v roku 30 dni vrne kupnina.

Za vsako uveljavljanje garancije je potrebno dokazilo o nakupu (račun).

Blago, ki je na popravilu se mora prevzeti v roku enega tedna po obvestilu o popravilu. Po enem tednu se zaračunava lečarnina po ceniku.

8. ODSTOP OD POGODBE
Potrošniku pripada pravica, da v ŠTIRINAJSTIH (14) dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom je neposreden strošek vračila blaga. Blago mora potrošnik vrniti podjetju najkasneje v TRIDESETIH (30) dneh po sporočilu o odstopu, v prvotni (nepoškodovani) embalači in neuporabljen. Potrošniku, ki je odstopil od pogodbe, podjetje vrne opravljena plačila v gotovini ali preko nakazila na tekoči račun, v roku 30 dni. V kolikor je embalača poškodovana si pridručujemo pravico do 20% zničanega vračila kupnine.

9. REZERVACIJE
Vse artikle je močno tudi predhodno rezervirat. Rezervacija se vrši preko e-pošte, telefona ali pisno. Rezervirane artikle je potrebno prevzeti v roku 24h. Po preteku rezervacije je artikel spet na voljo drugim kupcem in rezervacija je prekinjena.

10. TESTIRANJE
Vso blago kupljeno pri Kron IT d.o.o. je močno predhodno stestirati in pregledati. Testiranje in pregled se lahko izvaja samo na sedeču podjetja Kron IT d.o.o. pod nadzorom pooblaščenega prodajalca.

11. OSTALO
Modeli, ki so ponujeni z OPERACIJSKIM SISTEMOM so TUJI (glede na drčavo iz katere prihajajo) in NIKOLI SLOVENSKI. Operacijski sistem se zato posebej ne zaračunava in je prednaločen s strani prioizvajalca. CDji in gonilniki niso povsod zraven, zato se je potrebno pred nakupom posvetovat s prodajalcem o le teh.

Jezik operacijskega sistema je lahko: it-Italijanski, fr-Francoski, de-Nemški, es-Španski, pt-Portugalski, uk-Angleški, se-Švedski, nl-Nizozemski.

Sklenjena pogodba med naročnikom in prodajalcem se arhivira na sedeču podjetja Kron IT d.o.o. Vse pogodbe med kupcem in prodajalcem so sklenjene samo v slovenskem jeziku. Pogodbe in kopije računov se arhivirajo na sedeču podjetja . Kupec lahko pridobi kopijo z zahtevo po elektronski pošti. Pridručujemo si pravico do spremembe tehničnih opisov in konfiguracij brez predhodnega obvestila. Slike so lahko samo simbolične in ne odračajo vedno v celoti dejanskega stanja. Za morebitne napake se opravičujemo.